Latest News

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μάρθα Καραγιάννη: Σκόρπισαν την τέφρα της στο Κερατσίνι -Το τραγούδι που είχε ζητήσει να ακουστεί


Για την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη, περιγράφοντας όλα όσα έγιναν για να την πραγματοποιήσουν... μίλησε ο καλός της φίλος, Δημήτρης Σούρας.

 

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία «έφυγε» στα 82 της χρόνια, ο κ. Σούρας μαζί με την Ντόρα Δούμα βρέθηκαν στο Κερατσίνι, προκειμένου να εκπληρώσουν την επιθυμία της ηθοποιού.

 

«Η τελευταία επιθυμία της Μάρθας ήταν να σκορπίσουμε την τέφρα. Αυτό έγινε στο Κερατσίνι. Αν με ρωτήσετε πού ακριβώς, δεν ξέρω να σας πω. Δεεν ήθελε άδεια να γίνει στο Κερατσίνι γιατί εμείς πήγαμε σε ένα απόμερο μέρος, πολύ απόμερο, ήταν ένα πολύ μικρό λιμανάκι, η Ντόρα Δούμα κι εγώ, κανένας άλλος, και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε.

 

Η Μάρθα μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Εκεί είναι τα παιδικά της χρόνια, εκεί πήγε σχολείο, εκεί ξεκίνησε το χορευτικό της ταλέντο, βλέποντας θιάσους τα καλοκαίρια. Εκεί μεγάλωσε η Μάρθα και αυτή ήταν η επιθυμία της», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

 

Ο Δημήτρης Σούρας είπε στη συνέχεια: «Ήταν ένα απόμερο λιμανάκι, πάρα πολύ μικρό με κάτι βράχια που δυσκολευτήκαμε πολύ να ανέβουμε, αλλά τα καταφέραμε. Και το ρίξαμε στη θάλασσα».

 

Μάρθα Καραγιάννη: Είχε ζητήσει να ακούγεται το τραγούδι «Δραπετσώνα»

 

Όπως αποκάλυψε, ο κ. Σούρας επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν την ώρα που σκορπιζόταν η τέφρα να ακούγεται το τραγούδι «Δραπετσώνα», που ήταν το αγαπημένο.

 

«Ήταν μια στιγμή στενάχωρη, ιδιόρρυθμη, αμήχανη. Δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι όλα όσα έκαναν τα είχε ζητήσει η Μάρθα Καραγιάννη.