Latest News

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ζακ Κωστόπουλος: Να επιστρέψει στη φυλακή ο καταδικασμένος για τη δολοφονία μεσίτης, πρότεινε ο εισαγγελέας

 Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόσπουλου, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, με τον εισαγγελέα να προτείνει την επιστροφή στη φυλακή του μεσίτη, που καταδικάστηκε αρχικά σε... 10ετή κάθειρξη,  αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο μεσίτης που μαζί με τον κοσμηματοπώλη κλώτσησαν μέχρι θανάτου τον ακτιβιστή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, είχε υποβάλει αίτηση αναστολής της ποινής και το αίτημά του είχε γίνει δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Χορταριάς, αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, βρέθηκε εκτός φυλακής με αναστέλλουσα ποινή.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, ανακοίνωσαν ότι έγινε αναίρεση κατά της αναστολής της ποινής του Αθανάσιου Χορταριά, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη φυλακή.

Η συζήτηση επί της αναίρεσης θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στον Άρειο Πάγο.

H ανακοίνωση των δικηγόρων αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης.

»Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση».