Latest News

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ενισχύθηκε η φύλαξη του «Έσκο» στον Ερυθρό Σταυρό – Γυναίκα προσποιήθηκε την δικηγόρο για να τον δει

 Συναγερμό προκάλεσε στην αστυνομία η εμφάνιση μιας γυναίκας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, η οποία δήλωσε δικηγόρος του 30χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας ...της Πολυτεχνειούπολης.

Ο 30χρονος «Έσκο», όπως είναι το παρατσούκλι του  φερόμενου ως αρχηγού, νοσηλεύεται τραυματισμένος και η γυναίκα, που αποδείχθηκε τελικά συγγενής τουεμφανίστηκε στην είσοδο του νοσοκομείου και αποπειράθηκε να περάσει, λέγοντας ότι είναι δικηγόρος του συλληφθέντα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί δεν επέτρεψαν στη γυναίκα να περάσει εντός του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν και δικηγόρος. Παράλληλα κλήθηκαν ενισχύσεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου αλβανικής υπηκοότητας που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Μετά από αυτό το περιστατικό οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν επωμιστεί τη φύλαξη του «Εσκο» έχουν ενισχυθεί και είναι σε κατάσταση επιφυλακής, θεωρώντας ότι ίσως να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απόπειρας φυγάδευσης του 30χρονου από το νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν δύο ακόμα μέλη των συμμοριών

Εντωμεταξύ, συνελήφθησαν χθες στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δύο άτομα, μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο. Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας απ’ τις εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν με έδρα και ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι από την σχετική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: υποπολυβόλο, 2 γεμιστήρες, 50 φυσίγγια, 535 ευρώ, ρολόι χειρός, είδη ρουχισμού και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες, αυτοκίνητο και 3 κινητά τηλέφωνα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, τα οποία είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.