Latest News

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Εξεταστική επιτροπή: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση λόγω διαφωνίας για τον κατάλογο των προσώπων που θα πρέπει να κληθούν... να καταθέσουν. 

Εξερχόμενη από τη συνεδρίαση η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιαγκούλη, κατήγγειλε μεθοδεύσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

«Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Σε αυτό το σκάνδαλο ζήτησαν μάλιστα να συμπράξουν και να το νομιμοποιήσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Συνένοχοι εμείς δεν θα γίνουμε», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Η κ. Λιαγκούλη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν αποδέχθηκε κανέναν ουσιαστικό μάρτυρα, «ούτε καν τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που αποπέμφθηκε από τον ίδιο ως πολιτικά υπεύθυνος της ΕΥΠ, ούτε καν τον παρακολουθούμενο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ούτε τους προτεινόμενους από το ΚΚΕ μάρτυρες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο, πρόσωπα των οποίων οι μαρτυρίες είναι απαραίτητες για την εύρεση της αλήθειας. Ομερτά και βαθύ σκοτάδι, αντί για το άπλετο φως που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή».

Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής, η Ευαγγελία Λιαγκούλη και ο Δημήτρης Μπιάγκης, συνοδευόμενοι από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενημέρωσαν σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.