Latest News

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Συνεχίζεται η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου

 Με τη συνέχιση της κατάθεσης του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου... συνεχίζονται σήμερα  οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, η Εξεταστική Επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες στην υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ξεκίνησε χθες το απόγευμα, διακόπηκε, και συνεχίζεται σήμερα από τις δέκα το πρωί.

Στην μέχρι τώρα κατάθεσή του, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, διαβάζοντας σχετικό πρακτικό της ΕΥΠ, είπε πως τα αρχεία παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, στις 29 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Χρ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι η αρχική απάντηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει.

«Ήξερε μόνον ένα έγγραφο του Παναγιώτη Κοντολέοντα και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού», τόνισε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

«Η σημερινή κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, κατέρριψε όλες τις σαθρές γραμμές άμυνας του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής κατάθεσης του Χρ. Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.