Latest News

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Καταγγελία για τις συναυλίες στην πλαζ της Φρεαττύδας

 
Η χρήση της πλαζ Φρεαττυδας εκ μέρους της επιχείρησης blue lagoon για μουσικές εκδηλώσεις έως την μια μεταμεσονύκτια ώρα προκαλώντας ηχορρύπανση και ενόχληση προς τους κατοίκους, καταγγέλθηκε από την «Κίνηση Πολιτών για τις πλαζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα» προς την Εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιά ...

και νήσων.

Οι εκδηλώσεις του αναψυκτηρίου blue lagoon φέρονται υπό την αιγίδα της Α'Δημοτικής Κοινότητα Πειραιά, ενώ ουδέποτε αυτές οι εκδηλώσεις έτυχαν της έγκρισης από το κοινοτικό συμβούλιο της Α' κοινότητας ούτε καν της εισαγωγής του θέματος.

Φαινεται ότι οι παρατάξεις Μωραλη- Βλαχακου πιστές στην λογική τους "Είμαστε πλειοψηφία γιατί ο λαός μας την έδωσε πριν 4 χρόνια" θεώρησαν περιττη ακόμη και την εισαγωγη του θέματος προς συζήτηση και έδωσαν αιγίδα στο αναψυκτήριο καταπατωντας τα θεσμικά όργανα και διαδικασίες.

Το θέμα της ανάπλασης της παραλίας Φρεαττυδας, σύμφωνα με τις διατάξεις της αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συζητήθηκε τον Μάιο του 2021 στο κοινοτικό συμβούλιο μετά από δική μου εισήγηση όπως και η τοποθέτηση πορτας στην πλαζ για την πρόσβαση των αυτοκινήτων.Τότε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής υποστηρίχτηκε ότι η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην παραλία έπρεπε να κλείσει διότι ατομα Ρομά κατέβαιναν κι επιδίδονταν σε παραβατικές δραστηριότητες.
Σαφώς και επρόκειτο για πρόσχημα καθώς και τώρα ατομα Ρομά διανυκτερεύουν στην παραλία και εκτελούν επίσης χρέη ελέγχου εισόδου αυτοκινητων, εξουσιοδοτημένοι μαλιστα επισημως όπως έχουμε πληροφορηθεί;

Ολο αυτο το καθεστώς της αδιαφάνειας και ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων ατόμων τα οποία έχουν προσβαση με τα αυτοκίνητα τους (Στην τελευταία εκδήλωση ήταν παρκαρισμένα τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα),το θέμα του φύλακα,και το μείζον θέμα των εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της κοινότητας η οποία ποτέ δεν ζητήθηκε απο το συμβούλιο πρεπει άμεσα να απαντηθούν απο την Δημοτική αρχή. Όσο για τη νομιμότητα των εκδηλώσεων η απάντηση της εφορίας αρχαιοτήτων ήταν καταπέλτης: "Η παραλία «Φρεαττύδα» στη Πειραϊκή, όπου βρίσκεται το Κατάστημα γγειονομικού Ενδιαφέροντος (λυόμενο αναψυκτήριο), φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «CRΟwΝ ΡLΑΖΑ ΙΤΕ» με νόμιμο εκπρόσωπο τον κ. Ιωάννη Κουλιζάκο, σύμφωνα με την παλαιότερη (2020) αίτηση χορήγησης βεβαίωσης χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, εντάσσεται στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής του Δήμου Πειραιά, σε άμεση μάλιστα γειτνίαση και ορατή επαφή με ορατά τμήματα του οχυρωματικού περιβόλου του αρχαίου Πειραιά. Όσον αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία (ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εξυπηρέτηση αποκλειστικώς των αναγκών των λουομένων, τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου κτλ) και το ωράριο λειτουργίας («κατά τη διάρκεια της ημέρας και έως τις 22:00») του εν Θέματι αναψυκτηρίου, όπως έχει επσημανθεί και με παλαιότερα έγγραφά μας. Η μη τήρηση των όρων των ανωτέρω Αποφάσεων Θα έχει ως συνέπεια την άρση της χορηγηθείσας έγκρισης. Επισημαίνεται ότι τόσο οι ήδη πραγματοποιηθείσες όσο και οι προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις- συναυλίες στην παραλία Φρεαττύδα υπό την αιγίδα ης Α'Δημοτικής Κοινότητα Πειραιά σε συνεργασία με το Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (λυόμενο αναψυκτήριο) με την επωνυμία «ΒLυΕ LΑGΟΟΝ» εκτελούνται χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και καθ' υπέρβαση των ανωτέρω (7,8,9) Αποφάσεων.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων των Αποφάσεων. Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των όρων των ανωτέρω Αποφάσεων επισείει όλες τις νόμιμες ενέργειες." Τέλος, ευτυχώς υπάρχουν συνδημότες μας που κινητοποιούνται είτε ατομικά είτε συλλογικά προς πείσμα αυτών που διακηρύσσουν ότι ο πολίτης δικαιούται να ομιλεί μόνο κάθε 4 χρόνια δια της ψήφου του.