Latest News

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Δικαστήρια στον Πειραιά - Αυτές είναι οι δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό των 81 εκατ. ευρώ

 
Δ
ύο εταιρείες κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό των 80,9 εκατ. ευρώ για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά...

Η Dimand και η ισραηλινών κεφαλαίων Golden Horizon Athens Investment κατέθεσαν χθες προσφορά στο διαγωνισμό για τα νέα δικαστήρια Πειραιά, με ανώτατο προϋπολογισμό 80,9 εκατ. ευρώ.

Οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες είχαν προσέλθει και στον πρώτο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) φορέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος.

Η Golden Horizon σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει στη διαδικασία με το ακίνητο του παλαιού εργοστασίου Κεράνη στον Πειραιά και η Dimand με ακίνητο 17 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.  

Βάσει της προκήρυξης του έργου το ΤΑΧΔΙΚ επιθυμεί να στεγάσει τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά σε κτήριο επιφανείας 30.000 τ.μ. (με απόκλιση επί πλέον ή επί έλαττον έως 5%) με τουλάχιστον 300 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση να διαμορφώσει το ακίνητο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, ώστε αυτό να μεταβιβαστεί στον αγοραστή έτοιμο, «με το κλειδί στο χέρι».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 63,8 εκατ. ευρώ και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 17,1 εκατ. ευρώ.