Latest News

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Έβρος: Άφαντοι οι 400 αλλοδαποί μουσουλμάνοι – Τ.Θεοδωρικάκος: «Δεν τους εντοπίσαμε»


 
Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστης σε νησίδα του Έβρου... σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «υπήρξε τουρκική νόταμ στο καπιτάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράνομοι  μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας με επίγεια μέσα αλλά και drones, για τον εντοπισμό σε συγκεκριμένη νησίδα, στο τριεθνές του Έβρου, 400 μουσουλμάνων αλλοδαπών  προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ελληνικό έδαφος.

Η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές για τους 400 αλλοδαπούς σε νησίδα και αμέσως ξεκίνησε έρευνες για να τους εντοπίσει χωρίς αποτέλεσμα όμως με΄χρι στιγμής. Η ανησυχία που εκφράζουν οι Αρχές έγκειται  στο γεγονός μήπως οι αλλοδαποί έχουν επιστρέψει σε τουρκικό έδαφος και έτσι δεν γίνει δυνατή η μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες  400 μουσουλμάνοι  εντοπίστηκαν έχοντας καταλάβει  νησίδα στο Κισσάριο Έβρου μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, σε ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές Aρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τους, ενώ έχουν σηκώσει και drone.

Μπορεί στην  άλλη πλευρά, του ποταμού να υπάρχουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες που επιβλέπουν να μην επιστρέψουν οι μουσουλμάνοι  στην πλευρά τους, αλλά αδίκως ανησυχούν καθώς  ούτως η άλλως οι αλλοδαποί  θα έρθουν στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Μόλις γίνει η περισυλλογή τους, θα μεταφερθούν σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και  Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ του Έβρου για τα περαιτέρω.

Η συγκεκριμένη νησίδα είναι κοντά σε αυτή του καλοκαιριού με τους 38 μετανάστες, αλλά σε ελληνικό έδαφος και φαίνεται να είναι μεθοδευμένη ενέργεια «απάντηση».

Η άφιξη των μουσουλμάνων αλλοδαπών στην νησίδα έγινε με τη Βοήθεια των τουρκικών Αρχών και ΜΚΟ.