Latest News

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πολυτεχνειούπολη: Βαρύτατες διώξεις σε 23 από τους 32 συλληφθέντες

Σωρεία αδικημάτων με πολλά από αυτά κακουργηματικού βαθμού, περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους 23 από τους 32 συλληφθέντες, κατά... την επιχείρηση της Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, που φέρονται μέλη ομάδων με πλούσια εγκληματική δράση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου βρέθηκαν και κάποιοι συγγενείς τους.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης αφορούν τα αδικήματα :

-Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

-ληστεία

-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

-επικίνδυνη σωματική βλάβη

-αντίσταση κατά της αρχής

-απείθεια

-Παράβαση του νόμου περί όπλων( πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν μόνο πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν όλοι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη ομάδων που τα τελευταία χρόνια διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Καταγγελίες για την επιχείρηση

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που συμετείχαν στην επιχείρηση άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές.

Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες ότι άνδρες των ΟΠΚΕ έσπασαν τις πόρτες των δωματίων την ώρα που φοιτητές κοιμούνταν μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί έδεσαν και φοιτητές με tie wrap…

Την ίδια ώρα τα βίντεο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στις εστίες.«Σπάσανε τις πόρτες των παιδιών την ώρα που κοιμόντουσαν»

«Πηγαίνοντας προς τη σχολή μου είδα πολύ αυξημένη παρουσία των ΟΠΚΕ, άκουγα θορύβους σπασίματος που προφανώς ήταν από τα δωμάτια που παραβιάστηκαν και κόσμο να φωνάζει. Λίγο πριν φτάσω στη σχολή μου, άκουσα και τους πυροβολισμούς και δεν ήθελα να το πιστέψω», είπε φοιτήτρια του ΕΜΠ.

«Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν τρομακτική», πρόσθεσε η ίδια και υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι μπήκε η ΕΛΑΣ και έκανε μία τέτοιου επιπέδου επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες, όπου διαμένει κόσμος, όπου σπάσανε τις πόρτες των παιδιών την ώρα που κοιμόντουσαν, όπου κατέληξε αυτό το πράγμα σε πυροβολισμούς (…). Σε ημέρα όπου ο κόσμος κινούνταν, είδε να πέφτουν δίπλα του πυροβολισμοί. Αυτό το πράγμα ήταν πολύ επικίνδυνο».

«Εμείς είμαστε φοιτητές, δεν είμαστε οι σύμβουλοι της ΕΛΑΣ. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο καλύτερο ή χειρότερο. Εμείς ξέρουμε ότι στα πανεπιστήμιά μας δεν υπάρχει η εγκληματικότητα στον βαθμό που υπάρχει σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία (…). Οι φοιτητικές εστίες είναι πάρα πολύ παραμελημένες, αυτό είναι γεγονός», συμπλήρωσε.

«Πώς πιστεύουμε ότι η αστυνομία έλυσε οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά τις εστίες;» ρώτησε στο τέλος η φοιτήτρια.

«Οι αστυνομικοί έδεσαν φοιτητές»

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση εδώ είναι οριακή (…). Οι φοιτητές είδαν χθες τα δωμάτιά τους να παραβιάζονται με αυτόν τον τρόπο -άμα δούμε και τα μεγέθη, μιλάμε για εκατοντάδες πόρτες κυριολεκτικά ξηλωμένες. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν το βράδυ, ξύπνησαν το πρωί υπό τον φόβο των ΟΠΚΕ που έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους», δήλωσε άλλος φοιτητής του ΕΜΠ.

«Μάλιστα, δεν ξέρω πώς οργανώθηκε η επιχείρηση και δεν είναι και δουλειά μου να ξέρω, αλλά έγιναν προσαγωγές ή δέθηκαν φοιτητές στον σωρό μέσα στα δωμάτιά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν οι εστιακοί φοιτητές πήγαν μετά στη διοίκηση να διαμαρτυρηθούν, έδειχναν σημάδια στα χέρια τους από tie wrap που τους είχαν περάσει οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ (…). Η αστυνομία που μπήκε το πρωί στα σπίτια των φοιτητών για να κάνει τον έλεγχο, έδεσε φοιτητές στον σωρό. Πήγαν μετά στη διοίκηση και δείχνανε τα χέρια τους που είχανε σημάδια από τα tie wrap, τις χειροπέδες», κατήγγειλε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή είναι καταστραμμένες και οι πόρτες και δεν έχει γίνει καμία επισκευή, έστω και υποτυπώδης, οι άνθρωποι φύγανε αν είχανε κάπου να μείνουνε είτε άμα δεν είχανε, είναι εδώ πέρα και είναι όλο το βράδυ ξύπνιοι».

«Οι εστίες βρίσκονται σε μία κατάσταση πλήρους παραμέλησης. Έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αυτό το πράγμα -και παρόλο που έχουν γίνει καταγγελίες και από τον Σύλλογο των Οικοτρόφων που ζούνε εκεί- η αλήθεια είναι ότι άμα κάτι το αφήσεις στην τύχη του, θα τροφοδοτεί και διάφορου τύπου ενέργειες. Είναι ευθύνη και του υπουργείου και της πρυτανείας και του φορέα που διαχειρίζεται τις εστίες» δήλωσε στο τέλος.