Latest News

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αποφασισμένος ο Ανδρουλάκης να οδηγήσει τον Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο -Δείχνει την έξοδο και στον Λοβέρδο

 Ο κύβος ερρίφθη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την τελευταία του δηλωσή έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο. Διαψεύδοντας έτσι κάποιες διαρροές που...ήθελαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ψηλά το θέμα της παρακολούθησης του, προκειμένου να παζαρέψει μια αυριανή συγκυβέρνηση από θέση ισχύος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της παράνομης παρακολούθησης του, την ώρα που σύσσωμος ο ευρωπαϊκός τύπος χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη ως ένα «κακέκτυπο του Όρμπαν» και την πιο μελανή σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, έπειτα από την δικτατορία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντά και στους πρόσφατους εκβιασμούς από στελέχη και τον επικοινωνιακό μηχανισμό του κόμματος τα οποία άφηναν να εννοηθεί ότι υπάρχουν «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα οποία «χρειάζεται θάρρος» για να δημοσιοποιηθούν.

Πέταξε το γάντι καλώντας τον Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει ο ίδιος όλες τις λεπτομέρειες για την παρακολούθηση του, ενώ παράλληλα – και αυτό είναι το χειρότερο – υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να τον παρακολουθεί με το που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι και το κύριο ενοχοποιητικό στοιχείο, διότι εάν ο Μητσοτάκης δεν προσκομίσει πειστικές εξηγήσεις για την αιτία παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, τότε σημαίνει πως η ενέργεια αυτή δεν είχε ως σκοπό την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, αλλά ήταν μία βρώμικη επιχείρηση με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση όμως αυτή ήταν και η πλήρης ρήξη με τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος λίγα εικοσιτετράωρα πριν προσπάθησε να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να διαψεύσει τον ίδιο του τον αρχηγό, μιλώντας για «συνηθισμένες πρακτικές στο εξωτερικό»! Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ, που αν είχε ίχνος ευθιξίας θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Μεγάλο όπλο του Ανδρουλάκη είναι και ότι κανένας σοβαρός συνταγματολόγος δεν βγήκε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση. Ακόμα και στις μεγαλύτερες στιγμές πόλωσης της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, πάντα υπήρχαν συνταγματολόγοι που έβγαιναν για να δικαιολογήσουν κυβερνητικές πρακτικές. Στην προκειμένη περίπτωση, πλην του Γεραπετρίτη του οποίου όμως η γνώμη δεν έχει καμία βαρύτητα, διότι εκτός από κορυφαίος υπουργός, είναι και ο νοσηρός εγκέφαλος του «επιτελικού κράτους», ουδείς υπερασπίστηκε τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη.

Αντίθετα, όσοι βγήκαν και εκφράστηκαν, κονιορτοποίησαν τόσο τις επιλογές όσο και τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτό δείχνει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αποφασισμένος να στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο, ενώ η φημολογία για εμπλοκή της Europol αλλά κυρίως της OLAF, δίνουν στο σκάνδαλο εφιαλτικές διαστάσεις.  Τις οποίες ο πρωθυπουργός της «ξαπλώστρας στο Μαράθι» δεν φαίνεται να έχει ακόμα συνειδητοποιήσει…