Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Archie Battersbee: Πέθανε ο 12χρονος - Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Ο Archie Battersbee, το 12χρονο αγόρι του οποίου οι γονείς έδωσαν μακροχρόνια δικαστική «μάχη» για να αποτρέψουν την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης της ζωής του, πέθανε ...σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα του έξω από το νοσοκομείο Royal London.  

Το παιδί βρισκόταν σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο τον Απρίλιο και κρατήθηκε στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών θεραπειών. Οι γιατροί έκριναν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για τον Archie καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Archie Battersbee: Έφυγε από τη ζωή ο 12χρονος - Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη
 Ο Archie με τη μητέρα του.

Οι γονείς του Archie, Hollie Dance και Paul Battersbee, υπέβαλαν τις τελευταίες ημέρες αιτήσεις στο ανώτατο δικαστήριο, το εφετείο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) για να τον μεταφέρουν σε ξενώνα ώστε να πεθάνει εκεί.

Ωστόσο, η τελευταία έκκληση των γονιών προς το ΕΔΑΔ για να παρέμβει απορρίφθηκε την Παρασκευή, μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο του Royal London.

Η μητέρα του παιδιού δηλώνει «διαλυμένη» από τις εξελίξεις, αλλά επισημαίνει ότι έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί στο παιδί της, έδωσε μάχη μέχρι τέλους για να τον κρατήσει στη ζωή. 

Archie Battersbee: Έφυγε από τη ζωή ο 12χρονος - Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη
 Οι γονείς του Archie.

Σε συνέντευξή της στο Sky News επεσήμανε πως από την 7η Απριλίου και ύστερα δεν έχει υπάρξει μία ημέρα που να μην ήταν άθλια. «Ήταν πολύ δύσκολα. Παρά το δυνατό πρόσωπο που βγάζω στις κάμερες, είμαι διαλυμένη». 

«Γνωρίζω πως έχω κάνει πολύ καλή δουλειά ως μαμά του Archie. Βάσει της δικής μου παιδικής ηλικίας, ήμουν αποφασισμένη να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερη μητέρα και νιώθω πως το έκανα, στο καλύτερο των δυνατοτήτων μου». 

Το χρονικό

Ήταν στις 7 Απριλίου, όταν η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο μετά από ατύχημα που είχε στον σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Η μητέρα του εκτιμά ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Ο Archie Battersbee έπεσε σε κώμα και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί έκριναν ότι ο Archie Battersbee είναι εγκεφαλικά νεκρός και πρέπει να σταματήσει η μηχανική του υποστήριξη, καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες. Από την άλλη, οι γονείς του υποστήριξαν ότι η διακοπή αντίκειται στις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι γονείς του 12χρονου προσέφυγαν στα δικαστήρια, επιδιώκοντας τη συνέχιση της μηχανικής υποστήριξης του γιου τους, ωστόσο, όλες οι αποφάσεις συνηγόρησαν υπέρ της διακοπής.