Latest News

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με 67 πρόσφυγες– μετανάστες σε ένα 24ωρο

 Τρίτο σκάφος με 67 επιβαίνοντες έφθασε στα Κύθηρα...τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το σκάφος έδεσε στο Λιμνιώνα και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και κατόπιν εντοπίστηκαν από τις Αρχές, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά.

Οι 67 άνθρωποι έρχονται να προστεθούν στους επιπλέον 170 που έφτασαν με παρόμοιο τρόπο στα Κύθηρα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες ξενύχτησαν στην προβλήτα και το ξημέρωμα τους βρήκε κάτω από τον ήλιο, με τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι τους 40 βαθμούς.

Τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε ένα κάμπινγκ που παρέμεινε φέτος ανενεργό και ήδη εκτελούνται εκεί εργασίες, όπως τοποθέτηση σκιάστρων και σκηνών.

Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με 67 πρόσφυγες– μετανάστες σε ένα 24ωρο

Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με 67 πρόσφυγες– μετανάστες σε ένα 24ωρο

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 48ωρο εντοπίστηκαν στα Κύθηρα τρία σκάφη με 237 μετανάστες, έως έχουν συλληφθεί πέντε άτομα που φέρονται ως διακινητές, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και δύο υπήκοοι Ρωσίας.

Στο πρώτο σκάφος που ήταν ιστιοφόρο και είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, εντοπίστηκαν 97 άτομα (15 γυναίκες και 82 άνδρες) μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 30, 29 και 17 ετών.

Το δεύτερο σκάφος, επίσης ιστιοφόρο, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια των Κυθήρων και επέβαιναν συνολικά 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι) μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες Ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 41 και 34 ετών.

Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 73 μετανάστες, οι περισσότεροι Ιρακινοί και Ιρανοί.