Latest News

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η νέα επίθεση Ερντογάν και η απάντηση της Αθήνας: «Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας»

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταφέρθηκε – για άλλη φορά – κατά... της Ελλάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τη νέα επίθεση Ερντογάν, κάνοντας λόγο για δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.  

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι Έλληνες έχουν «την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, είναι προφανέστατο πως «οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει».

«Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο» κατέληξε.

Σε σημερινή του δήλωση στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επεσήμανε πως ο Τούρκος πρόεδρος «επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας».

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντίδραση

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει οι Έλληνες να δώσουν το «απαραίτητο μάθημα» στους κυβερνώντες τους, που «επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή».

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με δημοκρατικά μέσα το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στους κυβερνώντες του, που επιδιώκουν περιπέτειες οι οποίες θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς» είπε, ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα στη Δύση, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχουν οι διεθνείς συμφωνίες, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο» συμπλήρωσε.

«Αντί να προσπαθεί να επιλύσει τις διαφορές μαζί μας μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα προσπαθεί να εκφοβίσει και κρύβεται κάτω από τα φουστάνια κάποιων. Συστήνουμε στην κυβέρνηση να αντλήσει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα» είπε σε άλλο σημείο.

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως οι γείτονάς μας στο Αιγαίο «δεν είναι σε θέση να απαντήσει στην Τουρκία σε όρους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς» και η Ελλάδα, όπως είπε, έχει θέση στους στρατιωτικούς υπολογισμούς της Τουρκίας όσο της αξίζει.