Latest News

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ : Τρεις νεκροί από επίθεση νεαρού εναντίον συναδέλφων του σε εργοστάσιο στο Μέριλαντ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σε βιομηχανία στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά ...έναν τέταρτο.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο 23χρονος δράστης –η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το όνομά του– τραυματίστηκε από τα πυρά πολιτειακού αστυνομικού καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Ουάσινγκτον, ο Ντάγκλας Μάλεντορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί στην επίθεση νεαρού εναντίον συναδέλφων του σε εργοστάσιο στο Μέριλαντ

Ο ύποπτος και ο αστυνομικός διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο καθώς έφεραν τραύματα από σφαίρες μετά το νέο επεισόδιο "mass shooting" – δηλαδή επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα ή περισσότερα θύματα. 

Ο σερίφης Μάλεντορ απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος ή τα κίνητρα του δράστη. Είπε ότι τόσο ο νεαρός, όσο και τα θύματα εργάζονταν στην εταιρεία Columbia Machine, στην πόλη Σμίθσμπεργκ, στα όρια της πολιτείας με την Πενσιλβάνια. Διευκρίνισε πως ο δράστης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο πιστόλι.



Εκπρόσωπος της βιομηχανίας περιορίστηκε να πει πως η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνά τους.

Η επίθεση στο Μέριλαντ σημειώθηκε σε περίοδο που εντείνεται ο δημόσιος διάλογος για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ, σε δημοτικό σχολείο και σε νοσοκομείο μέσα σε μερικές ημέρες.