Latest News

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πειραϊκή

 Τιμήθηκε για 3η συνεχή χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ με εκδήλωση και συζήτηση στο ...

Σταυρό  Πειραϊκής.

Μετά από τις δράσεις εθελοντικής δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σειρά είχε η έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση στο Σταυρό της Πειραϊκής.                                                                                         

  Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης ,όπως η συνεχιζόμενη τσιμεντοποίησή της,το μπάζωμα της θάλασσας για την κατασκευή του νέου λιμανιού  στην Πειραϊκή ,η αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που σύμφωνα με τα στοιχεία της COSCO προβλέπεται να αγγίξει το 65% σε δρόμους όπως η Μαρία Χατζηκυριακού λόγω της διέλευσης των  πούλμαν και  ταξί της κρουαζιέρας, η ηχορύπανση που επιβαρύνει καθημερινή την υγεία των κατοίκων καθώς και των ζώων.      
   

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του καθηγητή θαλασσίου περιβάλλοντος κυριου Βασίλη Τσελέντη που ανέλυσε τα στοιχεία των μετρήσεων ατμοσφαιρικών ρύπων και της κυκλοφορίας, στοιχεία τα οποία θα καταθέσει ως εκπρόσωπος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ  στο ΤΑΙΠΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής  και στην διαβούλευση τις προσεχείςημέρες .                                                                                       
  Στη συζήτηση ο προσκεκλημένος εκπρόσωπος του συλλόγου προστασίας γάτας Πειραιά "ο Τάλας" τόνισε ότι η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί μια προσπάθεια στην οποία κινητοποιούνται οι κάτοικοι μεμονωμένα παράλληλα όμως απαιτείται και συλλογική δράση. Τοποθετήθηκαν επίσης  οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Διαβολάκης και Α. Κοτέας  οι οποίοι συμφώνησαν ότι τα περιβαλλοντικά αυτά εγκλήματα τα παράγει η ασύδοτη επιδίωξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.                                                
 Ο Γιάννης Χαραλαμπάκης εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25 χαιρέτησε την εκδήλωση δηλώνοντας την συμπαράσταση του κόμματος του στο κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ .

Η εκδήλωση έκλεισε με προγραμματισμό των επόμενων δράσεων για εθελοντική δεντροφύτευση και συνέχιση του αγώνα κατά του νέου λιμανιού στην Πειραϊκή μέ όλα τα μέσα και κάλεσμα των κατοίκων για ενεργοποίηση , συμμετοχή και δράση προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους  μπροστά στον καταιγισμό των αντι- περιβαλλοντικών αλλαγών της πόλης  Δήμητρα Βήνη για την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ -ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ