Latest News

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΕΣΗΕΑ για Σεμίνα Διγενή: «Να επαναλειτουργήσει αμέσως το κανάλι» – Καταγγέλλει το YouTube για λογοκρισία

Την επαναφορά του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή στο Youtube ζητά άμεσα η Ένωση Συντακτών καταδικάζοντας παράλληλα την ενέργεια της πλατφόρμας να αναστείλει την λειτουργία του, κάνοντας λόγο για φίμωση ...και λογοκρισία.

Από το κανάλι της δημοσιογράφου «μεταδίδονται αποκλειστικά εκπομπές της, προϊόν πνευματικής της ιδιοκτησίας», όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της και είχαν προβληθεί στο παρελθόν από την ελληνική τηλεόραση. Όμως για κάποιο λόγο που μόνον στο YouTube γνωρίζουν, μαζί  με αφηγήσεις πολιτιστικού περιεχομένου της δημοσιογράφου, οι εκπομπές αυτές χαρακτηρίστηκαν από την Google «επιβλαβές περιεχόμενο».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι εκπομπές της συναδέλφου, στις οποίες, εκτός των άλλων, συμμετείχαν λαμπρά ονόματα της Τέχνης και του Πολιτισμού εντάσσονται στην κατηγορία όσων: “παραβιάζουν κανόνες και υποκινούν βία ή ενθαρρύνουν επικίνδυνες παράνομες δραστηριότητες, που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο”. Η αναστολή προβολής του καναλιού είναι αυθαίρετη και στερείται λογικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την επαναφορά του καναλιού, διότι η αναστολή της λειτουργίας του φιμώνει και λογοκρίνει τη συνάδελφο», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.