Latest News

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Κ.Μπακογιάννης: Νέα «καρφιά» κατά Τ.Θεοδωρικάκου

 H αντιπαράθεση που ξέσπασε μέσα στην εβδομάδα ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο συνεχίζεται και οι δύο πλευρές δεν χάνουν ευκαιρία να διαρρέουν την απουσία επικοινωνίας μεταξύ τους η οποία... δημιουργεί πρόβλημα στην αστυνόμευση της περιοχής του Δήμου Αθηναίων.

Έτσι σήμερα επανήλθε με νέες δηλώσεις ο δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι στο ζήτημα της ασφάλειας «έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα και άρα το μόνο που του μένει είναι να είναι το μεγάφωνο των Αθηναίων».

Άρα αφού έχει εξανλτήσει όλα τα «δικά του μέσα» κάποιος άλλος δεν τα έχει εξαντλήσει και φυσικά για τον δήμαρχο είναι ο Τ.Θεοδωρικάκος.

Και τι κάνει; Το δημοσιοποιεί στα πλαίσια της στρατηγικής του Μαξίμου (γιατί υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των στενών συγγενών Κ.Μητσοτάκη και Κ.Μπακογιάννη) για να δημιουργηθεί έλξη στους δεξιούς ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για το «ηρεμία, τάξη και ασφάλεια».

Μπορεί σε αυτή τη ΝΔ να μην ενδιαφέρεται η ηγεσία της για την ιδεολογία των δεξιών ψηφοφόρων της αλλά ενδιαφέρεται για τις ψήφους τους.

«Η αυτοδιοίκηση είναι η πραγματική ζωή. Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Εφόσον είχα εξαντλήσει τα άλλα μέσα οφείλω ως δήμαρχος να είμαι το μεγάφωνο των Αθηναίων. Στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση. Έχουμε κάνει καταγραφή δρόμο – δρόμο και έχουμε φτιάξει το μαύρο χάρτη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πόλη. Θέλουμε αυτό να το θέσουμε στη διάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.

«Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε. Ελπίζω πως η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια νέα αρχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της κόντρας είναι αμιγώς πολιτικοί και προηγουμένως όντως υπήρξε σχετική εντολή από το Μαξίμου. Αρχικά οι σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου με τους στενούς συμβούλους του πρωθυπουργού δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες και μια σειρά από λάθη που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό έχουν δυσαρεστήσει τόσο τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για υπουργούς που σκέφτονται τις εκλογές αφορούσαν και τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδιαφέρεται κυρίως για τις επόμενες εκλογές, όπου και θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα.