Latest News

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Διαγραφή Ρωμανού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- Μετά το σχόλιό του για την ομιλία Τσίπρα

 Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σχόλιο του Νίκου Ρωμανού για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ...στη Βουλή. 

Η Κουμουνδούρου ζητά από τη ΝΔ να διαγράψει τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος, κάνοντας λόγο για «φράσεις που είχαμε συνηθίσει να ακούμε από Χρυσαυγίτες». 

Τι είπε ο Ρωμανός 

Σε δηλώσεις του στο Blue Sky ο Νίκος Ρωμανός σχολίασε ότι η ομιλία του Αλέξη Τσιπρα στη Βουλή ήταν «η εκπροσώπηση των Τούρκων» και έπειτα από αντιδράσεις επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υιοθετεί όποια διαρροή» βγαίνει στην Τουρκία. 

«Άκουσα μια ομιλία στη Βουλή που ήταν ακριβώς η εκπροσώπηση των Τούρκων. Ό,τι διαρροή βγαίνει από την Τουρκία την υιοθετεί...», είπε αρχικά ο Νίκος Ρωμανός, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος της εκπομπής. 

«Είστε τρελός; Σας έχει καταλάβει η τρέλα; Να λέτε αυτή την κουβέντα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν ντρέπεστε λίγο; Είναι ντροπή σας, να το πάρετε πίσω. Είσαστε εσείς οι πατριώτες και εμείς οι προδότες;», είπε ο κ. Κουρουμπλής. 

«Δεν είπα τίποτα για προδοσία», απάντησε ο κ. Ρωμανός και συμπλήρωσε: «Είπα ότι εκπροσωπεί την όποια διαρροή. Δεν είπα ότι εκπροσωπεί τις θέσεις των Τούρκων». 

Μετά το επίμονο αίτημα του κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι μπορεί να παρερμηνεύθηκε η φράση του.  

«Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια ομιλία που ήταν όλη ετεροκαθοριζόμενη με βάση την Τουρκία. Το “εκπροσώπησε” το είπα μόνο για τις διαρροές τις συγκεκριμένες που υιοθέτησε. Δεν εννοούσα ποτέ ότι ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί την Τουρκία. Είπα όμως ότι υιοθετεί την οποιαδήποτε διαρροή που βγαίνει στην Τουρκία και υιοθετεί οτιδήποτε προκειμένου να το αξιοποιήσει για να κάνει κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και όχι να υποστηρίξει τα εθνικά συμφέροντα. Αν σε αυτά που είπα κάτι παρερμηνεύτηκε, ζητώ συγγνώμη», συμπλήρωσε.  

«Να διαγράψει η ΝΔ τον άθλιο διευθυντή του γραφείου Τύπου» 

Τα λεγόμενα του Νίκου Ρωμανού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τη ΝΔ να διαγράψει τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος, τον οποίο χαρακτήρισε «άθλιο». 

«Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ρωμανός απέδειξε για ακόμη μια φορά το μέγεθος της πολιτικής παρακμής την οποία εκπροσωπεί δηλώνοντας με θράσος σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν “ομιλία τουρκικής εκπροσώπησης”. Φράσεις που είχαμε συνηθίσει να ακούμε από Χρυσαυγίτες, τις εκστομίζουν δίχως ίχνος πολιτικής ευθύνης και ιστορικής συνείδησης αυτού που λένε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος», ανέφερε σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει τον εθνικό διχασμό στρατηγική του επιλογή μπροστά στα τρομακτικά του αδιέξοδα και ότι δεν έχει μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία του σήμερα σε Ελληνικό Συναγερμό του '50. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Δεξιά είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού. 

Να διαγράψει από τη ΝΔ σήμερα κιόλας τον άθλιο διευθυντή του γραφείου τύπου της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.