Latest News

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Νέα «Εμμανουέλα» με τη Λέα Σειντού


 Όνομα-θρύλος για τους φαν του ερωτικού σινεμά, η «Εμμανουέλα» του Ζιστ Ζεκίν έκανε σταρ σε μια νύχτα την Σίλβια Κριστέλ και γέννησε ...επίσημες κι ανεπίσημες συνέχειες – θυμάστε τις περιπέτειες της «Μαύρης Εμμανουέλας»;

Μας έδωσε, επίσης, μια σειρά από αξέχαστες μελωδίες, με το score του Φράνσις Λέ για το «Emmanuelle 2» να αποτελεί πραγματικό αριστούργημα της easy listening δισκογραφίας. Αν και θα πίστευε κανείς ότι ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν, οι περιπέτειες της Εμμανουέλας πρόκειται να αναβιώσουν σύντομα και, μάλιστα, με ονόματα που δεν θα περίμενε κανείς.

Η Οντρέ Ντιγουάν, που πήρε τον Χρυσό Λέοντα στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας με το «Γεγονός», το οποίο θα δούμε στις δικές μας αίθουσες στις 2 Ιουνίου, επέλεξε για το αγγλόφωνο ντεμπούτο της να διασκευάσει εκ νέου το μυθιστόρημα της Εμμανουέλ Αρσάν, στο οποίο βασίστηκε η πρώτη ταινία και θέλει τη σύζυγο ενός διπλωμάτη να μπλέκει σε μια σειρά από ερωτικές περιπέτειες. Φυσικά, αναμένουμε έναν εκσυγχρονισμό των sex politics σε αυτή τη νέα εκδοχή της θρυλικής ηρωίδας του soft-core ερωτισμού, δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση θα είναι ανάλογη με εκείνη της ταινίας του ‘74. Όσο για τη νέα Εμμανουέλα; Αυτή δεν θα είναι άλλη από τη Λέα Σεϊντού, την οποία θα δούμε σύντομα στο «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. 

Εμάς μας καίει λίγο και ποιος θα γράψει το σάουντρακ. Κατά τα λοιπά, η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων παραμένει άγνωστη, καθώς το remake της «Εμμανουέλας» είναι μία από τις εκατοντάδες ταινίες που πωλούνται στην αγορά του φετινού φεστιβάλ Καννών.