Latest News

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Φήμες και διαρροές για πρόωρες εκλογές

 
Για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου προσδιορίζουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τις εθνικές εκλογές, επικαλούμενα απόλυτα... διασταυρωμένες πληροφορίες. 

Αν και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ακόμα δυο ημερομηνίες που συζητούνται στο Μαξίμου, η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και η Κυριακή 9 Οκτωβρίου, επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο Mητσοτακης, φάνηκε να συζητά το ενδεχόμενο να μην στηθούν οι κάλπες τον Μάιο του 2023 αλλά οκτώ μήνες νωρίτερα.

Οι πληροφορίες που μεταφέρουν καταδεικνύουν ότι ο Μητσοτάκης έχει αποδεχθεί οριστικά ότι δεν πρόκειται να έχει τη δυνατότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης αφού στα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, αναφέρεται ότι αν, η εισήγηση γίνει τελικά δεκτή από τον πρωθυπουργό, τότε οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στις απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες κυβερνητικών ΜΜΕ περί αλλαγής στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές οκτώ μήνες νωρίτερα από τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις, εξηγούνται, λέει, από το γεγονός του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.