Latest News

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Επιστρέφει η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά


Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στο Πασαλιμάνι
 ...στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά καιγια την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού.

Η 34η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, θα διαρκέσει  από 3 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 και θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα.

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.

 Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συνοδεύεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο, για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 Το βιβλίο υπήρξε ανέκαθεν το βασικότερο και σπουδαιότερο εργαλείο για τη μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια της ανθρωπότητας. Σε μια περίοδο πουαξίες και ιδανικά δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την υποκουλτούρα ,η διοργάνωση τέτοιουείδους εκδηλώσεων, αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα στη προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη του πνευματικού μας επιπέδου.

Κάνοντας μια βόλτα στο Πασαλιμάνι, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο, να το ξεφυλλίσουν και να διαλέξουν μέσα από πληθώρα τίτλων.