Latest News

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ελλάδα - Κύπρος με πλοίο: Οι τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια για το ταξίδι Πειραιάς - Λεμεσός


 Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το πρώτο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, καθώς ...στις 19 Ιουνίου θα αναχωρήσει το πλοίο από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

Το πλοίο τύπου ropax M/V DALEELA σημαίας Κύπρου που διαχειρίζεται η εταιρεία Scandro Holding LTD, είναι μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουνίου από τη Λεμεσό και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Η γραμμή είναι εποχική και επιδοτούμενη από την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση από την ΕΕ.

Οι τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια

Τέσσερα δρομολόγια μετ΄ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση βλάβης του πλοίου η εταιρεία θα πρέπει να μεριμνήσει για εφεδρικό, ενώ αφαιρείται ένα ποσό της επιδότησης.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας scandroholding.com/gr μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος επιβάτης να λάβει πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα κρατήσεων της εταιρείας ενώ την πρακτόρευση των εισιτηρίων έχει αναλάβει τα πρακτορείο acheon akti.

«Ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού»

 Ως μία ιδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού για τις δύο χώρες, χαρακτήρισε την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο στις 19 Ιουνίου, μετά από 22 χρόνια, ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα. Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κυπριακή πλευρά κατάφερε να ενεργοποιήσει τη γραμμή και το χαρακτήρισε ως ένα εγχείρημα που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

«Μη ξεχνάμε» τόνισε, «ότι είναι πολλοί Ελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους συγγενείς τους που ζουν στην Κύπρο και μιλάμε για πάνω από 50.000 άτομα».