Latest News

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι με λεία-μαμούθ 880.000 ευρώ

 Ληστεία με λεία-μαμούθ, που είχε γίνει σε σπίτι στην Πυλαία,τον Οκτώβριο του 2019  εξιχνιάστηκε ...στη Θεσσαλονίκη.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασε ληστεία με λεία 880.000 ευρώ, συλλαμβάνοντας δύο μέλη της σπείρας. Παράλληλα, αναζητείται ένας ακόμη συνεργός του, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα.

Οι πέντε δράστες είχαν εισβάλει σε σπίτι στην Πυλαία, όπου έδεσαν ηλικιωμένο εοιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tai-rap. Στη συνέχεια, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400. 000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Οι δράστες φόρτωσαν την λεία σε μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, το πέταξαν ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, που το βρήκε η αστυνομία.

Μετά από αστυνομικές έρευνες, την περασμένη Πέμπτη, συνελήφθησαν ενας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία.

Οι δυο συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή της και είπαν ότι πως το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.