Latest News

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Κυβερνητικές υποσχέσεις για μείωση των λογαριασμών ρεύματος - «Δε θα ξαναδούμε κόστος 4 και 5 φορές πάνω»

 Για μία δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος... έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας, μάλιστα, πως σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας. Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν  θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μία αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις διακοπές ρεύματος είπε πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Τέλος, μιλώντας για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες μπήκαν μέχρι χθες, Σάββατο, στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.