Latest News

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Φρίκη στο Βόλο: Καταζητείται πατέρας που ασελγούσε στη 10χρονη κόρη του – Έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση

 Είναι από τις υποθέσεις που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πατέρας εξανάγκαζε την 10χρονη κόρη του να βγάζει τα ρούχα της και ...τη θώπευε. 

Το γεγονός έγινε το 2018 αλλά οι φρικτές μνήμες επανήλθαν στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, έχει καταδικαστεί ήδη για την ίδια πράξη σε βαθμό κακουργήματος σε κάθειρξη εννέα ετών και αν συλληφθεί, θα φυλακιστεί.

Στη δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, εξετάστηκε μόνο η 34χρονη μητέρα του κοριτσιού, που κατέθεσε ότι ο άνδρας τέλεσε τις πράξεις σε δύο διαφορετικές περιόδους, τον Αύγουστο του 2018 -κάτι που η ίδια έμαθε από τον ανήλικο γιο της– και που επιβεβαίωσε και το κορίτσι -που τότε ήταν μόλις 10 ετών.

Aσελγούσε για έξι μήνες

Ο άνδρας ασελγούσε στο παιδί τουλάχιστον έξι μήνες πριν γίνει αντιληπτός. Το ανάγκαζε να βγάζει τα ρούχα και τα εσώρουχα του και το χάιδευε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του.

Ο 41χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη 9 ετών με αναστολή για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η έφεσή του συζητήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Ο ίδιος δεν ήταν παρών. Η έφεση κρίθηκε ανυποστήρικτη και παρέμεινε σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση, η οποία πρέπει να εκτελεστεί.

Η Αστυνομία είχε δώσει σήμα τον Απρίλιο για τη σύλληψή του ως φυγόποινου, ενώ και χθες που συζητήθηκε ξανά η υπόθεση της δεκάχρονης με κατηγορούμενο τον πατέρα με την κατηγορία αυτή τη φορά «γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών», δεν εμφανίστηκε. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια για τέλεση σεξουαλικών πράξεων μεταξύ συγγενών, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα έφεσης, αλλά για να οδηγηθεί στην φυλακή πρέπει να βρεθεί.

Από τότε το ζευγάρι έχει χωρίσει και ο άνδρας έχει εξαφανιστεί, ενώ η οικογένεια έχασε κάθε επαφή μαζί του, σύμφωνα με τις πληροφορίες.