Latest News

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Νέο εργατικό ατύχημα στην Cosco – Λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από 12 μέτρα [ΕΙΚΟΝΕΣ]


 Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, με έναν 37χρονο λιμενεργάτη να νοσηλεύεται σε... σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου και ένας λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.


Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματικιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) καταγγέλλει πως δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λιμενεργάτες προχώρησαν στο κλείσιμο της πύλης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ενώ αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματικιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) βρίσκεται από το πρωί έξω από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα ασφαλείας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.


«Ένας ακόμη συνάδελφός μας νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα μετά την πτώση του από ύψος 12 μέτρων, αφού υποχώρησαν τα κιγκλιδώματα του πλοίου», αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ, η οποία ζητά περισσότερα μέτρα ασφαλείας.

Το Λιμεναρχείο Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο για τις συνθήκες του ατυχήματος.