Latest News

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

«Έρχεται» έκτακτο επίδομα ακρίβειας - Ποιοι & πότε θα το πάρουν

 Την ώρα που η ακρίβεια ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στα νοικοκυριά, η κυβέρνηση έχει βάλει στο «τραπέζι» τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος πριν από το Πάσχα... στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, και ειδικότερα στους: χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό.

Οι εισπράξεις Φεβρουαρίου θα κρίνουν το ύψος, αλλά και την περίμετρο των νέων μέτρων στήριξης, καθώς θα αποκαλύψουν τον δημοσιονομικό χώρο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο κυρίως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίδομα που θα κυμαίνεται από 100 έως 300 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

«Ο,τι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά» δήλωσε χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι «το πρόβλημα είναι παροδικό αλλά κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το επίδομα αυτό «προφανώς είναι στη σκέψη μας».

Οι αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν εντός των επόμενων ημερών, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα κατευναστεί το κλίμα δυσαρέσκειας των πολιτών από το κύμα ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα.