Latest News

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Μπόνο: Μισώ το όνομα των U2, τη φωνή μου και τα περισσότερα τραγούδια που έχω πει

 


Ο 61χρονος ροκ σταρ και φρόντμαν του συγκροτήματος U2 Μπόνο είπε σε μια συνέντευξη σε ένα podcast ότι υπήρχαν πολύ λίγες από τις εμφανίσεις με τους U2 που ...άντεχε να ακούσει. 

Αποκάλυψε ότι μισεί το όνομα του συγκροτήματος, τη δική του φωνή και τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει. Ο ιρλανδικής καταγωγής τραγουδιστής είπε ότι κλείνει το ραδιόφωνο όταν παίζονται τα τραγούδια του συγκροτήματος επειδή δεν του αρέσει ο ήχος της φωνής του.

 

Το συγκρότημα παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από Νο 1 άλμπουμ από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Πάντα είχαν την αρχική τους σύνθεση με τον The Edge ως κιθαρίστα, τον Adam Clayton στο μπάσο και τον Larry Mullen Jr στα ντραμς. Ο Μπόνο όπως γράφουν οι The Times είπε ότι ενώ άλλα μέλη είχαν μάθει να αγαπούν το όνομα του συγκροτήματος, εκείνος δεν είχε ενθουσιαστεί με αυτό, πράγμα που δε συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

 

Θυμήθηκε ότι ο Paul McGuinness, ο πρώτος μάνατζερ του συγκροτήματος, είπε: «Κοίτα, είναι υπέροχο όνομα, θα φαίνεται ωραίο σε ένα μπλουζάκι, με ένα γράμμα και έναν αριθμό».

 

Από τις ηχογραφήσεις του ο Μπόνο είπε ότι αυτή που μπορεί να ακούσει περισσότερο είναι το Miss Sarajevo με τον Luciano Pavarotti που του φαίνεται γνήσιο, και ακόμα και σήμερα τον κάνει να ανατριχιάζει, αλλά είναι υπερήφανος και για το Vertigo, για τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται με τον κόσμο.

 

Η άποψη του Μπόνο για τη δική του φωνή, πρόσθεσε, δεν ήταν μια μεμονωμένη άποψη. Είπε ότι ο αείμνηστος Βρετανός τραγουδιστής Robert Palmer, είχε πει στον μάνατζέρ τους Clayton τη δεκαετία του 1980: «Θεέ μου, θα έλεγες ποτέ στον τραγουδιστή σου να κατεβάσει λίγο τη φωνή του, θα έκανε χάρη στον εαυτό του και θα έκανε τη χάρη σε όλους εμάς που πρέπει να τον ακούσουμε».

 

Ο τραγουδιστής είπε ότι η ικανοποίησή του στα τέλη της καριέρας του με τη φωνή του προήλθε από το να ακούει θρύλους της αμερικανικής πανκ ροκ. «Η μεγάλη ανακάλυψη για μένα ήταν να ακούω τους The Ramones και να ακούω τον όμορφο ήχο του Joey Ramone και να συνειδητοποιώ ότι δεν έπρεπε να είμαι τραγουδιστής του rock'n'roll.

 

Ο Μπόνο είπε ότι έγινε ο τραγουδιστής που ήθελε μόνο πρόσφατα και αυτό «ίσως να μην έχει συμβεί ακόμα στα αυτιά ορισμένων και το καταλαβαίνω».