Latest News

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Ελπίς: Στο έλεος του χιονιά η Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί


 Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχει προκαλέσει η επέλαση του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει τη χώρα με... σφοδρές χιονοπτώσεις.

 

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αττική, με οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους στην Αττική Οδό για περισσότερες από πέντε ώρες.

 

Νωρίτερα σήμερα, λόγω της χιονόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λ. Αθηνών.

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποιοι δρόμοι στην Αττική είναι κλειστοί λόγω του χιονιά

 

Δείτε ΕΔΩ σε ποια σημεία του οδικού δικτύου στη χώρα απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Έρχεται επιδείνωση, κρίσιμες οι επόμενες ώρες στην Αττική λόγω χιονιά

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», το οποίο πλήττει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές.

 

Το σκηνικό του καιρού συνθέτουν πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, ενώ σπάνια φαινόμενα, όπως χιονοκαταιγίδες και χιονοστρόβιλοι σημειώθηκαν στην Αττική και σε νησιά.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη να αναφέρει κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» πως θα συνεχίσουν τις επόμενες ώρες οι αντίξοες συνθήκες. 

 

Σε ποιες περιοχές της Αττικής αναμένεται το μεγαλύτερο ύψος χιονιού      

 

Οι πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου / Meteo.gr, θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες, αυξάνοντας το ύψος χιονιού σε πολλές περιοχές της Αττικής.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού για την περιοχή της Αττικής για το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας 24/01 και Τρίτης 25/01/2022, παρουσιάζεται στον παρακάτω χάρτη.

 

Τα μεγαλύτερα ύψη χιονόστρωσης εκτιμώνται κυρίως για τα βόρεια τμήματα της Αττικής.  
Χάρτης. Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού για το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας 24/01 και Τρίτης 25/01/2022, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.   

 

Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική - Οδηγίες προς τους οδηγούς