Latest News

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: «Αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος» - «Προστάτης χονδρέμπορων»

 

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με αφορμή, μεταξύ άλλων, τους θανάτους ...

της πανδημίας. 

 

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για αποτυχία με καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Γεωργιάδη τού καταλόγισε πως: «Είστε προστάτης των χονδρεμπόρων. Πόσο έχει το PCR που προμηθεύεται το Eθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας; 11 ευρώ. Πόσο το προμηθεύοντα τα διαγνωστικά κέντρα; Από 5-8 ευρώ, οι περισσότεροι γύρω στα 7. Γιατί τους δίνετε τιμή 47 ευρώ και γιατί τους αφήσατε τόσο πολύ να πληρώνονται 60 και 80 ευρώ;» είπε από το βήμα της Βουλής. 

 

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει φτάσει τους 2.154 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με μόλις Ιταλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο να την περνούν. 

 

«Επειδή δεν είμαστε στον Μάρτη του '20 ή το καλοκαίρι να κηρύσσουμε το τέλος της πανδημίας, αν εμείς ως κυβέρνηση μετά από 2 χρόνια διαχείρισης, είχαμε συνολικά 22.285 νεκρούς, σε ποιο φανοστάτη του Συντάγματος θα είχατε κρεμαστεί μαζί με Υποφάντη και Πορτοσάλτε να ουρλιάζετε για τη δολοφονική κυβέρνηση Τσίπρα;» ανέφερε ο ίδιος. 

 

Στις εκκλήσεις του προεδρεύοντος της Βουλής, κ. Αθανασίου να τελειώσει την τοποθέτησή του, ο κ. Πολάκης του απάντησε πως όποτε ανεβαίνει στο βήμα, τον πιάνει άγχος και ταχυκαρδία.
 


Απαντώντας, ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλεσε τον κ. Πολάκη «άτυπο αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος», υποστηρίζοντας πως δεν δικαιούται να μιλά για τους σκληρούς δείκτες.

 

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος  είναι ο Πολάκης, ο οποίος για την ιβερμεκτίνη μιλάει, για τα μονοκλωνικά μιλάει, για αντιιικά μιλάει, αλλά για τα εμβόλια δε μιλάει. Ο κ. Πολάκης μας αποκάλυψε ότι η μητέρα του δεν έκανε την 3η δόση. Όταν λοιπόν ξέρουμε όλοι ότι ο σκληρός δείκτης συνδέεται απόλυτα με τον εμβολιασμό, το να αφήνεις στην Βουλή τον αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα να μιλά για αυτό το δείκτη προς τον οποίο έχει και ίδιος προσωπική ευθύνη, πάει πάρα πολύ».


Απαντώντας, στις αναφορές για τη μητέρα του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Την ιατρική την ασκώ 30 χρόνια και την ξέρω όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα. Δεν είστε ικανός να γνωρίζετε τι έπαθε η μητέρα μου με τις δύο δόσεις και πότε προγραμματίστηκε η 3η. Μητέρα πρώην υπουργού - και έτσι έπρεπε να γίνει - πήγε στο νοσοκομείο για PCR γιατί είχε συμπτώματα. Επειδή έχει υποκείμενο νόσημα έπρεπε να υπάρξει PCR στην περίπτωση που απαιτούνταν χρήση μονοκλωνικών. Εγώ δεν έκανα ποτέ αυτό που κάνατε εσείς που μαζεύονταν καρκινοπαθείς έξω απ’ το γραφείο σας και τους μοιράζατε ρουσφέτι θεραπείες. Για τις υπόλοιπες μομφές ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων βρείτε ένα που δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό».

 

«Εύχομαι περαστικά στην μητέρα σας. Να είναι πάντα καλά και να την καμαρώνετε και να σας καμαρώνει. Το σχόλιό μου δεν αφορούσε τη μητέρα σας αλλά εσάς. Όμως θέλω να απευθυνθώ στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά που έχει γράψει ο κ. Πολάκης και τα υποστήριξε πάλι αποτελούν θέση του κόμματος; Το να κάνετε ότι δεν ακούτε το καθημερινό δηλητήριο κατά των εμβολίων σας καθιστά υπεύθυνους», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης.