Latest News

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Παραλίγο νέα τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά - Η στιγμή που εργάτης γλιτώνει από πτώση κοντέινερ [ΒΙΝΤΕΟ]

 


Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει μετά το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά που κόστισε τη ζωή σε έναν εργάτη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΌ ΒΙΝΤΕΟ

Με ανακοίνωσή της και βίντεο η ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) έκανε γνωστό ότι λίγο έλειψε να είχαμε και νέα τραγωδία όταν υπήρξε πτώση κοντέινερ, με έναν εργάτη να γλιτώνει κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα.

«Ελλιπή μέτρα προστασίας»

«To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο, στον βωμό του κέρδους της COSCO.

Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο