Latest News

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Βρέθηκε ένα χαρτάκι με ένα όνομα

 
Ένα νεογέννητο κοριτσάκι, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Βοιωτίας και Ευβοίας στο Χαλάνδρι...
αργά το απόγευμα της Τετάρτης. 

Το βρέφος ήταν μέσα σε μία τσάντα πλάτης, ανοιχτή στο πάνω μέρος, καθαρό και περιποιημένο ενώ φορούσε σκούφο, κάλτσες, παντελόνι και άλλα ρούχα.

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για τους γονείς του βρέφους, την ώρα που ένα χαρτάκι εντοπίστηκε μαζί με το βρέφος, όπου έγραφε «Βασιλική». Το χαρτάκι ήταν τυπωμένο (κι όχι χειρόγραφο) και οι αρχές εκτιμούν ότι αυτό είναι το όνομα που δόθηκε στο βρέφος. Εξετάζουν επίσης εάν υπάρχουν ίχνη DNA στο εν λόγω χαρτί.

Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, προκύπτει ότι το βρέφος άφησε στην παιδική χαρά μια γυναίκα, η οποία ήταν ντυμένη με πολλά ρούχα και κουκούλα, ώστε να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά της.

Όπως είπαν οι γιατροί το βρέφος είναι περίπου δύο μηνών, πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει για εξετάσεις και φροντίδα, μέχρι να βρεθεί άκρη με την υπόθεση. Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου.