Latest News

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Πανικός μετά από ανατίναξη τεθωρακισμένου χρηματαποστολής – Οδηγοί έτρεχαν να αρπάξουν τα λεφτά! [ΒΙΝΤΕΟ]

 


Τουλάχιστον 12 ένοπλοι άντρες άνοιξαν πυρ στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, πριν ανατινάξουν ένα τεθωρακισμένο φορτηγό χρηματαποστολής με ισχυρά εκρηκτικά, με σκοπό τη ληστεία...

Τόσο ο οδηγός όσο και ο φρουρός υπέστησαν τραύματα από τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης την Τρίτη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των διερχόμενων οδηγών.

Όπως αναφέρει η DailyMail, αφού άρπαξαν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, οι ληστές τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο οι οδηγοί που είχαν γίνει μάρτυρες του σκηνικού αποφάσισαν να μαζέψουν ότι είχε απομείνει. Εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και έτρεξαν στο ανατιναγμένο φορτηγό, αρπάζοντας χαρτονομίσματα και γεμίζοντας τις τσέπες, τους τις τσάντες ακόμα και τα εσώρουχα τους με μετρητά.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός από τα αυτοκίνητα διαφυγής των ληστών ενώ προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις. Ένας ύποπτος έφερε ένα τραύμα από πυροβολισμό στους γλουτούς του και ένας άλλος στον δεξιό μηρό και μαζί με τους δύο τραυματίες φρουρούς ασφαλείας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία.

«Επιστρέψτε τα χρήματα!»

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αντισυνταγματάρχης Ρόμπερτ Νετσιούντα, δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ αρκετοί άλλοι τράπηκαν σε φυγή με άγνωστο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Παράλληλα είπε ότι η αστυνομική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής προειδοποίησε όλους τους οδηγούν που… άρπαξαν χρήματα να τα επιστρέψουν σε αστυνομικά τμήματα, διαφορετικά κινδυνεύουν να συλληφθούν οι ίδιοι για κλοπή, εάν εντοπιστούν.