Latest News

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ο Τζόκοβιτς κατέχει το 80% εταιρείας βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει φάρμακο για τον κορωνοϊό

 


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μεγαλομέτοχος δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας που στοχεύει στην ανάπτυξη θεραπευτικής αγωγής για τον κορωνοϊό, η οποία δεν... περιλαμβάνει εμβολιασμό. 

 

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, που απελάθηκε από την Αυστραλία όταν ακυρώθηκε η βίζα του για δεύτερη φορά έπειτα από διαμάχη για την εξαίρεση που δόθηκε στον ανεμβολίαστο Σέρβο, αγόρασε το 80% της QuantBioRes το 2020. 

 

Ο Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επιβεβαίωσε την επένδυση του τενίστα μιλώντας στο Reuters. Στη συνέχεια δήλωσε στους Financial Times ότι δεν έχει μιλήσει με τον Τζόκοβιτς και ότι ο σταρ του τένις «δεν είναι αντιεμβολιαστής». 

 

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Ρονκάρεβιτς, ο οποίος τόνισε πως η εταιρεία εργάζεται για μία θεραπεία και όχι εμβόλιο. Η ιστοσελίδα της αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει έναν «μηχανισμό απενεργοποίησης» για τον κορωνοϊό τον Ιούλιο του 2020. 

 

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα και αναμένει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, εξήγησε ο Λονκάρεβιτς. 

 

Ο Τζόκοβιτς απέκτησε το μερίδιό του στην εταιρεία τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με το μητρώο εταιρειών της Δανίας, ο ίδιος κατέχει το 40,8% της εταιρείας και η σύζυγός του, Γελένα, το 39,2%. Σύμφωνα με το Forbes, ο Σέρβος πέρυσι ήταν ανάμεσα στους 50 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Το περιοδικό εκτίμησε ότι ο Τζόκοβιτς «έβγαλε» 4,5 εκατομμύρια δολάρια με τις αγωνιστικές εμφανίσεις του, αλλά οι συμφωνίες που έχει κλείσει του απέφεραν 30 εκατομμύρια δολάρια εκτός κορτ. 


Στο μεταξύ, μετά το Αυστραλιανό Όπεν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κινδυνεύει να χάσει και το επόμενο Γκραν Σλαμ, το Ρολάν Γκαρός που θα γίνει στη Γαλλία τον Μάιο. Η γαλλική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι όλοι οι αθλητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να μετάσχουν σε διοργανώσεις στη χώρα.