Latest News

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σάλος στη Βρετανία : Δύο ακόμα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

 


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για πάρτι που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ, την ώρα που οι κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας απαγόρευαν τις συναθροίσεις σε... εσωτερικούς χώρους.

 

Σύμφωνα με την Telegraph, το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε δύο πάρτι το βράδυ πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν συμμετείχε σε κανένα από αυτά, ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την κουλτούρα παραβίασης των κανόνων στο Νο10.

 

Το ένα πάρτι, αυτό της 16ης Απριλίου, αφορούσε την αποχώρηση του τότε διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ. Μια εκπρόσωπος του Νο 10, το οποίο βρίσκεται στη δίνη σκανδάλου, είπε ότι ο Σλάκ «έδωσε μια αποχαιρετιστήρια ομιλία» για να ευχαριστήσει τους συναδέλφους πριν από την ανάληψη ενός νέου ρόλου ως αναπληρωτής συντάκτης της εφημερίδας The Sun.

 

Ζήτησε συγγνώμη για τον «θυμό και την πληγή» που προκλήθηκε από το γεγονός αποχώρησης και αναγνώρισε ότι «δεν έπρεπε να είχε συμβεί τη στιγμή που συνέβη». Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

 

Σύμφωνα με την Telegraph, το πάρτι αποχώρησης του Σλακ συνέπεσε με μια άλλη συγκέντρωση στο υπόγειο της Νο 10 για έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του πρωθυπουργού. 

 

Η Telegraph αποκαλύπτει ότι το προσωπικό πήγε σε ένα κοντινό κατάστημα με μια βαλίτσα, η οποία επέστρεψε «γεμάτη με μπουκάλια κρασί». Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο υπόγειο, πηγές ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε «ατμόσφαιρα πάρτι», με ένα φορητό υπολογιστή τοποθετημένο σε φωτοτυπικό μηχάνημα με «μουσική να ακούγεται».

 

Στη συνέχεια, τα δύο πάρτι φέρεται να ενώθηκαν στον κήπο Νο 10 και συνέχισαν μετά τα μεσάνυχτα.
Τα αναφερόμενα γεγονότα πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε περίοδο εθνικού πένθους, που διήρκεσε από τις 9 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου, μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου.

 

Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο Σλακ «έδωσε μια αποχαιρετιστήρια ομιλία για να ευχαριστήσει κάθε ομάδα για τη δουλειά που έκανε για να τον υποστηρίξουν, τόσο εκείνους που ήταν στο γραφείο όσο και εκείνους που εργάζονταν από το σπίτι». Ερωτηθείσα, όμως,  για το άλλο πάρτι και για το αν είχε ποτό και χορό, είπε ότι το Νο 10 δεν είχε «τίποτα άλλο να προσθέσει».

 

Από την άλλη, η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, εξαπέλυσε τα «πυρά» της, λέγοντας ότι «η βασίλισσα έκατσε μόνη στο πένθος όπως πολλοί τότε με προσωπικό τραύμα και θυσίες για να τηρήσει τους κανόνες για το εθνικό συμφέρον», προσθέτοντας ότι δεν έχει λόγια για την κουλτούρα και τις συμπεριφορές στο Νο 10.