Latest News

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΣΕΑ- Κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων: «Καρατόμησαν» τον αρχηγό της Πυρσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας

 
Αλλαγές στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που ...συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η μόνη αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτή της «αυτεπάγγελτης αποστρατείας» του τέως, πλέον, αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ένας από τους πιο έμπειρους Ικάρους της HAF με βαρύτατο βιογραφικό, θητεία σε εξαιρετικά κρίσιμες διοικητικές θέσεις και σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αποστρατεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και την τοποθετήση του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να θυμίσουμε ότι ο Σ.Κολοκούρης είχε δεχθεί έντονη κριτική το καλοκαίρι για την καταστροφή που είχε υποστεί (κυρίως) η Εύβοια από τις πυρκαγιές. 

Αναλυτικά, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

  • Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
  • Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
  • Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.