Latest News

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Αλέξης Τσίπρας- Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης - «Έχει έρθει η ώρα να φύγετε»

 


Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα» κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας...

 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έλαβε εκτάκτως τον λόγο στη συνεδρίαση της Βουλής καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία «Ελπίς».

 

«Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε πολύ στον ελληνικό λαό, όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας. 

 

«Να φύγετε γιατί δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή...Ζήτησα τον λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.

 

»Γιατί έχει έρθει η ώρα να φύγετε, γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις «να δώσουν το παρόν σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη».

 

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια μεταξύ άλλων καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση μομφής και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει το σύνταγμα.

 

Η συνεδρίαση διακόπηκε ενώ αύριο το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

 

«Την απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, θα σας την δώσει αύριο το απόγευμα η Βουλή. Τις επόμενες τρεις ημέρες, μην ανησυχείτε, θα πάρετε από την κυβέρνηση όλες τις απαντήσεις στα ψέματά σας». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης που απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης.

 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.


Οικονόμου: «Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα»

Στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας.

Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα.

Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.