Latest News

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά για τέταρτη μέρα

 
Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα... να ξεπαγιάζουν μέσα στο κρύο και να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους γιατί οι δρόμοι γύρω τους είναι ακόμα κλειστοί και γεμάτοι χιόνια!

Δεκάδες δρόμοι της Αττικής παραμένουν απροσπέλαστοι είτε γιατί ακόμη δεν έχει περάσει κανένα μηχάνημα για να απομακρύνει τον όγκο του χιονιού είτε γιατί το χιόνι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας έχει μετατραπεί σε πάγο. Χιλιάδες κάτοικοι αδυνατούν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους, και όσοι σκέφτονται να μετακινηθούν με τα πόδια το αποφεύγουν από φόβο μήπως πέσουν και χτυπήσουν.

Την ίδια ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από τον αρμόδιο υπουργό πολλά είναι ακόμη τα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. «Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζούνε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στο Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού» καταγγέλλει μια γυναίκα.

«Εχτές άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και power bank για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Από τη Δευτέρα τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ, έχουμε δηλώσει τη βλάβη και μας λένε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και θα δουν τι θα κάνουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα, όπως ξέρω», πρόσθεσε η ίδια

«Είμαι ολομόναχη. Μου έκοψαν το ρεύμα στις 15:00 Δευτέρα ήρθε 01:00 τη νύχτα και το έκοψαν ξανά στις 07:00 το πρωί της Τρίτης. Και έκτοτε δεν έχει καθόλου ρεύμα» ενώ είναι και σε ενοίκιο, όπως κατήγγειλε η 68χρονη κυρία Ιωάννα από την Αρτέμιδα. 

«Είμαι πολύ χάλια, τρέμω», πρόσθεσε. 

«Είναι τρίτη ημέρα που δεν κοιμόμαστε, κινούμαστε για να μην παγώσουμε... κρυώνω αφάνταστα, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσω μια σχετική θερμότητα, να κινούμαι πάνω-κάτω συνεχώς, να μην παγώσω», λέει κάτοικος από τον Γέρακα. 

«Είμαστε με θερμοκρασία 3-4 βαθμούς Κελσίου μέσα στο σπίτι, 12 χλμ. από το Σύνταγμα είναι σαν να βρισκόμαστε στην οροσειρά της Πίνδου», προσθέτει άλλος. «Τηλεφωνήματα επί 4 ημέρες, "παίζει κασέτα" ότι "είναι το συνεργείο, αποκαθιστά τη βλάβη". Ποια βλάβη; 4 ημέρες, 12 χλμ. από το Σύνταγμα; Έχω κάνει στον Έβρο φαντάρος, νομίζω ότι βρίσκομαι πάλι εκεί». 

Ο αριθμός των νοικοκυριών που παρέμεναν χωρίς ρεύμα χτες το βράδυ ανερχόταν σε 3.000 περίπου, όπως εκτίμησε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης (σημειώνεται ότι την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας είχε αναφερθεί σε 2.500 διακοπές ηλεκτροδότησης).

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί με τις διακοπές ρεύματος, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, σημειώνει πως «έχουν ακόμα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση σχεδόν οι ίδιες περιοχές με χθες Τετάρτη (26.1.2022). Στον Μαραθώνα, τα Σπάτα, την Αρτέμιδα, τον Χολαργό, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου, τα Μελίσσια, την Φιλοθέη, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Μόνο στον Άλιμο καταφέραμε να επιδιορθώσουμε. Δώσαμε τώρα την μέση τάση. Τα προβλήματα είναι πολλά, πρέπει να δώσουμε την χαμηλή τάση».

Και σαν να μην φτάνουν τα προβλήματα τους οι πολίτες έχουν και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να τους κοροϊδεύει, καθώς υποστήριξε ότι «σε σχέση με την Μήδεια τα πήγαμε καλύτερα». 

«Οι διακοπές του ρεύματος ήταν λιγότερες απ’ ότι με την Μήδεια, τα κλαδιά είχαν μαζευτεί από τους δήμους ταχύτερα απ’ ότι με την Μήδεια και το υπόλοιπο κομμάτι ήταν καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Γεωργιάδης.