Latest News

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης: Η 24χρονη αναγνώρισε άλλα δύο άτομα


 Η 24χρονη που κατήγγειλε το βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πέρα από το άτομο που την προσκάλεσε στο πάρτι, κατάφερε να αναγνωρίσει δύο ακόμα... πρόσωπα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δε γνωρίζει αν συμμετείχαν και αυτοί στη σεξουαλική κακοποίησή της.

Στο μικροσκόπιο φαίνεται πως βρίσκεται και η κατάθεση μιας 18χρονης, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση.

Ειδικότερα, από χθες το μεσημέρι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Χθες το μεσημέρι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε στην αντεισαγγελέα Μαργαρίτα Χρα και εκείνη με τη σειρά της διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα διενεργήσει η ασφάλεια προκειμένου να αποδειχθεί αν πίσω από την οργάνωση αυτών των πάρτι βρίσκεται κύκλωμα μαστροπείας. Κι αυτό γιατί στην κύρια δικογραφία υπάρχει μία κατάθεση 18χρονης, που δήλωσε ότι όταν πήγε στο πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο είδε κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν και άλλα στοιχεία όπως αυτό που προέκυψε από κατάθεση της κοπέλας ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μάρτυρα, τότε εμφανίστηκε μία άλλη νεαρή που φώναξε: «τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;».

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν είχε λάβει υπνωτικά χάπια ή άλλες ναρκωτικές ουσίες ή είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, κάτι που όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» θα αναβαθμίσει το κατηγορητήριο και μπορεί να επιφέρει ακόμα και τα ισόβια. 

Παράλληλα, ερευνάται το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που κινήθηκαν στους χώρους, αλλά και τις κινήσεις της κοπέλας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς είχαν πάρει τα ρούχα της κοπέλας, του κατηγορουμένου αλλά και ιματισμό του επίμαχου δωματίου, προς αναζήτηση γενετικού υλικού.

Τέλος, μετά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελικές αρχές πρόκειται να καλέσουν για κατάθεση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ακόμα και τον επιχειρηματία που μπορεί να μην ήταν παρών εκείνο το βράδυ, ωστόσο φέρεται να διατηρεί σουίτα ετήσιας μίσθωσης στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.