Latest News

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τουλάχιστον 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό- Πρωτοφανείς εικόνες

 
Πρωτόγνωρες καταστάσεις βίωσαν περίπου 5.000 οδηγοί, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», καθώς αρκετοί έμειναν για τουλάχιστον 20 ώρες περιμένοντας... βοήθεια.

 

Χιλιάδες άνθρωποι παρέμεναν από το μεσημέρι της Δευτέρας εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό, ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς»  έδειχνε τα δόντια της. Χωρίς νερό, τρόφιμα και μέσα στο κρύο πολίτες να βρίσκονται μέσα στο κρύο βοήθεια από τους υπευθύνους. 

 

Ορισμένοι εκ των οδηγών, μάλιστα, αποφάσισαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να φύγουν, φτάνοντας στα σπίτια τους ή σε άλλο ασφαλές σημείο.

 


Αστυνομία και Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στον απεγκλωβισμό και τελικά το βράδυ στη μάχη για τον απεγκλωβισμό ρίχτηκε ο στρατός μαζί με το ΕΚΑΜ, μετά από εντολή του υπ. Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο στρατός μοίραζε τρόφιμα, νερά και κουβέρτες.

 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εικόνες ντροπής στην Αττική οδό -Τουλάχιστον 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί

 

Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνται από το βράδυ σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία για περίθαλψη ή ό,τι άλλο χρειαστούν.

 

Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς, ενώ απέρριψε ευθύνες στην Αττική οδό, η οποία με ανακοίνωσή της, εχθές το απόγευμα, ζήτησε συγγνώμη.

 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εικόνες ντροπής στην Αττική οδό -Τουλάχιστον 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί

 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εικόνες ντροπής στην Αττική οδό -Τουλάχιστον 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί

 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εικόνες ντροπής στην Αττική οδό -Τουλάχιστον 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί

 

Μαρτυρία εγκλωβισμένου: Ήμασταν από τις 12 το μεσημέρι, φάγαμε ένα κρουασάν στις 10 το βράδυ

 

Τα όσα βίωσε όντας εγκλωβισμένος στην Αττική οδό περιέγραψε στο MEGA, ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος εγκλωβίστηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

 

«Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί», είπε.

 

«Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι», ανέφερε σε άλλο σημείο. «Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία», είπε.

 

«Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», συμπλήρωσε.

 

Εγκλωβισμένη στην Αττική οδό: Είχα σπασμούς από το κρύο

 

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους της Αττικής οδού ήταν και η ηχολήπτρια του OPEN, Μόνικα Γαλανοπούλου, η οποία βρισκόταν για 15 ώρες στο αυτοκίνητό της. Όπως περιέγραψε η ίδια στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ήταν ένας από τους οδηγούς που αναγκάστηκε να αφήσει το όχημά της μέσα στην νύχτα και τελικά δεν έφτασε μέχρι το σπίτι της αλλά μέχρι ένα φιλικό σπίτι στην Κάντζα.

 

«Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε», ανέφερε, λέγοντας ότι το τρένο δεν θα τους πήγαινε σε συγκεκριμένο προορισμό.

 

«Οι υπόλοιποι που μπήκαν στο τρένο δεν ξέρω τι έγιναν. Μας είπαν ότι δεν θα μας πήγαιναν κάπου συγκεκριμένα. Θα μας πήγαιναν πέρα - δόθε από το αεροδρόμιο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Απλά για να είμαστε κάπου πιο ζεστά», είπε τόνισε ότι κατάλαβε ότι ήταν η αμαξοστοιχία που ανακοινώθηκε ότι θα βοηθούσε τους ανθρώπους στην Αττική Οδό. «Μας είπαν ότι θα έχει μέσα ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο για όλους. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Ήταν μικρά παιδιά, ήταν ηλικιωμένοι, ήταν μωρά, ήταν κατοικίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε», τόνισε. «Κάποια στιγμή έβλεπα ότι μου τελείωνε η βενζίνη και έκλεισα τη μηχανή. Τότε άρχιζα να παγώνω. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί άμα δεν έβγαινα με τα πόδια για να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλήθεια», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

 

Όπως τόνισε δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την Αττική οδό, ούτε τους πληροφόρησαν σχετικά όταν περάσαν τα διόδια.  «Εδώ που φιλοξενούμαι δεν υπάρχει ρεύμα και δεν ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Δεν ξέρω πώς και πότε θα φτάσω στο αυτοκίνητό μου, ούτε σε τι κατάσταση θα το βρω. Έχω αφήσει κάποια βενζίνη για να φύγω», δήλωσε η κα Γαλανοπούλου.