Latest News

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Champions League: Τα «μεγαθήρια» που αποκλείστηκαν πρόωρα από τη φάση των 16 (Πίνακας)


 Η Μπαρτσελόνα απέτυχε να προκριθεί στους «16» του Champions League, καθώς ηττήθηκε στο Μόναχο από την βαθμολογικά αδιάφορη Μπάγερν και σε... συνδυασμό με την νίκη της Μπενφίκα επί της Ντιναμό Κιέβου με 2-0, έμεινε στην 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσει στο Europa League.

Οσο… βαρύ κι εάν είναι το όνομα των «μπλαουγκράνα», στον αγωνιστικό χώρο δεν έπεισαν σε καμία περίπτωση ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ τελικά, έχασαν και την δεύτερη από την πορτογαλική ομάδα.

Οι Καταλανοί μετά την περίοδο 1998-99 έμειναν εκτός των αγώνων νοκ άουτ και αναμφίβολα έγραψαν μία από τις «μαύρες» σελίδες στην Ιστορία του ένδοξου συλλόγου. 

Αυτή, πάντως δεν είναι η πρώτη φορά όπου μία μεγάλη ομάδα του BIG 4 που έχει κατακτήσει το Champions League μένει εκτός από τους «16» της διοργάνωσης. Για την ακρίβεια, η Μπαρτσελόνα έγινε η 19η ομάδα που δεν κατάφερε από τη σεζόν 2000-01 να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι η ομάδα που έχει αποκλεισθεί τις περισσότερες φορές. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις φορές έμεινε εκτός από την προνομιούχο δυάδα, ενώ η Γιουβέντους, η Ντόρτμουντ και η Ιντερ έμειναν εκτός από τρεις φορές. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τον πίνακα με τις πρωταθλήτριες Ευρώπης από τα τέσσερα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που δεν τερμάτισαν στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου τους, από το 2000 έως σήμερα.