Latest News

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Άρειος Πάγος: Αντιεισαγγελέας ζητά αναίρεση της απόφασης για αποφυλάκιση του Πατέλη

 


Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργου Πατέλη... ζητά από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντιεισαγγελέας Χαράλαμπος Μυωσίδης.

Ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα», αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του Γιώργου Πατέλη, λέγοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε επίσης ότι «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τονίζοντας ότι η σύζυγός του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί.

Η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ο Πατέλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα του πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και του καταδικασθέντος για τη δολοφονία Φύσσα, Κορκοβίλη, οι οποίοι θα παραμείνουν στη φυλακή.  Η απόφαση ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση που προηγήθηκε.

Η αίτηση του Τσιόρβα, που εκτίει κάθειρξη εννέα ετών, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του αιτούντος.