Latest News

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός και η κοπέλα του που βρίσκονται στα χέρια των Τούρκων

Ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα για την τύχη του ζευγαριού των Ελλήνων που συνέλαβαν οι Τούρκοι στα σύνορα του Έβρου με την κατηγορία της «εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή», ενός Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του, οι οποίοι...

είχαν πάει ταξίδι στην Ανδριανούπολη και αγνοούνται εδώ και 24 ώρες, όταν και θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Τζιακά, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης είναι το ζευγάρι που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου.

Το ζευγάρι πήγε χθες στην Αδριανούπολη για ψώνια, περνώντας από το τελωνείο των Καστανιών και κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρονται να πέρασαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη όπου και συνελήφθησαν από άνδρες του τουρκικού Στρατού.


Ο αδερφός της Αθηνάς Τζιακά, την αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας καθότι η ίδια δεν είχε επιστρέψει από το σύντομο ταξίδι της στην Αδριανούπολη. 


Μετά οι ελληνικές αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες τουρκικές και ενημερώθηκαν ότι το ζευγάρι κρατείται στο Α.Τ. Αδριανούπολης, με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης. 

H ανησυχία έγκειται στο ότι συνελήφθησαν μετά τον εμπρησμό του τουρκικού τζαμιού στην Λάρνακα την περασμένη Πέμπτη από ένας Σύρο ψυχοπαθή κι ενώ σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι «Θα το πληρώσουν». Μπορεί να γεγονότα να φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, αλλά ίσως δεν είναι.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Βαλασούδης, μετέβη στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του όχημα και την κοπέλα του.

Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Συνελήφθησαν από τη Στρατοχωροφυλακή, και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση της Περιφέρειας Keşan.

Ως μέρος της έρευνας που ξεκίνησε η Εισαγγελία, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα.

Είναι σπάνιο να συμβαίνουν τέτοιες συλλήψεις και όλα θυμίζουν την 1η Μαρτίου 2018, όταν αιχμαλωτίστηκαν οι δύο στρατιωτικοί στον Έβρο, ο ανθυπολοχαγός Δημήτρης Μητρετώδης και ο ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης  από ειδική ομάδα Τούρκων συνοριοφυλάκων.