Latest News

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Κερατσίνι: Σοκάρει το ιατρικό πόρισμα για την 8χρονη – Μαρτυρικός και ασφυκτικός ο θάνατός της

 
Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι, η οποία σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου, με ...αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όταν εγκλωβίστηκε στη συρόμενη πόρτα βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου.

Το άτυχο κοριτσάκι ήταν σφηνωμένο επί 20 λεπτά μέχρι να τη δει ένας υπάλληλος του εργοστασίου – ο οποίος μάλιστα τη σκούντησε με το πόδι να δει αν ζει -, αλλά και δεν ξεχνιέται και εικόνα της να παραμένει στο έδαφος και την πόρτα να ξανακλείνει επάνω της, μετά από ώρα και τελικά το ΕΚΑΒ να καταφθάνει μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά.

Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών.

Επίσης αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμάκι της άτυχης 8χρονης.

Πάντως, θα πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται.

Πλέον αναμένεται και η νομική αντίδραση της οικογένειας.