Latest News

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σπείρα πούλαγε αντί για κινητά τηλέφωνα, μπουκάλια με νερό - Πώς εξαπατούσαν ανυποψίαστους πελάτες

 


Σπείρα εκμεταλλευόταν την τάση για αγορές μέσω διαδικτύου και πουλούσε σε πελάτες αντί για κινητά και ηλεκτρικές συσκευές, μπουκάλια... με νερό. 

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση ανατολικής Αττικής.

 Η  σπείρα δρούσε κυρίως στα νότια προάστια με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται όχι μέσω χρεωστικών καρτών αλλά αντικαταβολής, που θεωρείται ότι καθιστά πιο δύσκολη την εξαπάτηση του πελάτη. 

 Οι δράστες είχαν στήσει μια ολόκληρη εικονική επιχείρηση έχοντας φτιάξει ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί, έστελναν μηνύματα και ισχυρίζονταν πως πουλάνε σε πολύ καλές τιμές συσκευές. Έτσι, κάποιοι πολίτες πείστηκαν και πήγαιναν στο ραντεβού για την παράδοση του προϊόντος. Αφού έδιναν τα χρήματα διαπίστωναν πως είχαν πέσει θύματα απάτης και μέσα στα κουτιά που τους παρέδιδαν βρίσκονταν μπουκάλια νερό.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που οι δράστες πήγαν ακόμα και να τον πατήσουν με το αυτοκίνητο, επειδή πιθανώς κατάλαβε σχετικά έγκαιρα ότι ήταν θύμα απάτης.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν η σπείρα πάει στο επίμαχο ραντεβού έπαιρνε τηλέφωνο το ανυποψίαστο θύμα ενημερώνοντας πως θα αργήσει, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να διαπιστωθεί πως στην περιοχή δεν υπήρχε αστυνομία.