Latest News

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Τραμ στον Πειραιά: Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια - Ποιες νέες γραμμές δημιουργούνται

 


Θέμα χρόνου είναι η επέκταση του Τραμ στον με αφορμή την εμπορική έναρξη της επέκτασης στον Πειραιά που αναμένεται να λειτουργήσει εκτός απροόπτου μέσα στο Δεκέμβριο.

Όπως έγινε γνωστό τα δύο νέα δρομολόγια πέραν αυτών που υπάρχουν και που θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό θα είναι τα:

Νο6: Σύνταγμα-Πικροδάφνη
Νο7: Ασκληπιείο Βούλας-Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά

Σταθμός ανταπόκρισης και των δύο γραμμών θα είναι η στάση Πικροδάφνη η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος ενδιάμεσα στις στάσεις Έδεμ και Μαρίνα Αλίμου.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα λειτουργούν τα δρομολόγια Σύνταγμα-Βούλα, Σύνταγμα-ΣΕΦ, ΣΕΦ-Βούλα.

Σχετικά με την επέκταση, θεωρείται πλέον θέμα ημερών να γίνουν τα εγκαίνια και να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία της επέκτασης.

 Τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς εδώ και δύο εβδομάδες.

Στους χάρτες πάντως των σταθμών Μετρό η ένταξη της επέκτασης του Τραμ έχει ήδη καταγραφεί με τις νέες στάσεις να είναι ορατές.

Η νέα μονή κυκλική γραμμή θα ξεκινά μετά τη στάση Νέο Φάληρο και θα περιέχει τις εξής στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος (τέρμα γραμμής και αφετηρία επιστροφής), Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντάγματος, Ανδρούτσουμ Ομηρίδου Σκυλίτση, ΣΕΦ.

Η στάση Δημαρχείο Πειραιά θα συνδέεται με τον σταθμό Δημοτικό Θέατρο του μετρό, δημιουργώντας ένας σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο στην περιοχή.

Η στάση Άκτη Ποσειδώνος επίσης θα βρίσκεται μόλις 150-200 μέτρα από το σταθμό Μετρό Πειραιάς (που θα έχει πλέον σταθμούς από τις γραμμές 1 και 3) και τον σταθμό του Προαστιακού.