Latest News

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τραγωδία στη Μάγχη: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί μετά το ναυάγιο σκάφους

 


Τουλάχιστον 31 είναι οι μετανάστες που πνίγηκαν στη Μάγχη, προσπαθώντας να περάσουν από τη Γαλλία... στη Βρετανία.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανί, επιβεβαίωσε ότι 31 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα μεταξύ Καλαί και Δουνκέρκης και δύο άνθρωποι διασώθηκαν. Όπως είπε ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται πέντε γυναίκες και ένα κοριτσάκι. Ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και δεν είναι σε θέση να πει για ποιες εθνικότητες πρόκειται.

 

«Είναι μια φρικτή κατάσταση για τη Γαλλία, για την Ευρώπη και για την ανθρωπότητα να βλέπουν αυτούς τους ανθρώπους να χάνονται στη θάλασσα εξαιτίας των λαθρεμπόρων», τόνισε.
 

 

«Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος» από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μάγχη δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Θέλω απλώς να πω ότι είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος και λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια ζωών που βλέπω στη Μάγχη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Η καταστροφή αυτή υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο διάπλους της Μάγχης κατ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, καλώντας η Γαλλία «να κάνει περισσότερα» για να αποθαρρύνει τις παράνομες διελεύσεις.

 

«Δυσκολευτήκαμε να πείσουμε ορισμένους εταίρους μας, ιδίως τους Γάλλους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, όμως καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και αυτό που θέλουμε τώρα είναι κάνουμε περισσότερα μαζί», είπε στο Sky News ο Τζόνσον, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της διυπουργικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων.

 

 

Το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFM TV μετέδωσε πρώτο την είδηση, επικαλούμενο πηγές της γαλλικής αστυνομίας. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής είπε ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Τρία πλοία διάσωσης και ένα ελικόπτερο βρέθηκαν στο σημείο του ναυαγίου, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή MarineTraffic.

 

«Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά των ακτών του Καλαί... Πιστεύουμε ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς βυθίστηκε το σκάφος τους», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters το απόγευμα της Τετάρτης. Η πηγή δεν έδωσε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν, προσθέτοντας ότι οι γιατροί θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών.