Latest News

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή -Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 







«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης των εργατών της COSCO που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Κοραή ...
στον Πειραιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον εργάτη που σκοτώθηκε τη Δευτέρα στο κάτεργο του ομίλου, στο λιμάνι του Πειραιά. 



Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου από Σωματεία και φορείς του Πειραιά. Μαζική είναι η συμμετοχή εργατικών συνδικάτων, εργαζομένων από διάφορους κλάδους, νέων, γυναικείων συλλόγων, συνταξιουχικών σωματείων. Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για έξι άτομα ανά βάρδια σε συγκεκριμένα πόστα, για κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, για επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Είχε προηγηθεί μοτοπορεία των απεργών στους δρόμους του Πειραιά όπου με μηχανάκια και με αυτοκίνητα, με κόρνες και με συνθήματα κάλεσαν τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό του Πειραιά να σταθεί στο πλευρό τους, στον αγώνα για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία 

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται το 2ο απεργιακό 24ωρο των εργαζομένων της COSCO, απαντώντας στο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Δευτέρα με θύμα έναν εργάτη εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο και απαιτώντας μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην πύλης του ΣΕΜΠΟ οι εργαζόμενοι της COSCO, περιφρουρούν την απεργία, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία, φορείς και εργαζόμενους άλλων κλάδων, που εκδηλώνουν και σήμερα έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν:

  • 6αρες πόστες.
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. 
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ