Latest News

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Χάνεται το λιμανάκι των ψαράδων στο Κερατσίνι...


 Τον κίνδυνο να χαθεί σύντομα για τους πολίτες το γραφικό λιμανάκι των ψαράδων στο Κερατσίνι, καθώς ...φαίνεται πως η  ΟΛΠ ΑΕ [
COSCO] θεωρεί πως είναι ασυμβίβαστο με τα σχέδια της  για το μέλλον της περιοχής. 

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής, το οποίο σημειώνει τα εξής;

''Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου ή Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι. Πολύ σύντομα μετά την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος που θα επικυρώνει την μελέτη της COSCO θα γίνει κι αυτό προβλήτα.

Η ΟΛΠ κρίνει ασυμβίβαστο το λιμανάκι αυτό με τα σχέδια της - κυρίως για λόγους θαλάσσιας κυκλοφορίας. Το μικρο λιμανάκι κρυμμένο ανάμεσα σε χρήσεις ναυπηγοεπισκευής και σε πυλώνες υψηλής τάσης κάτω από το μεγαλύτερο φουγάρο (153 μ.) της περιοχής που φιλοξενεί τον Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο των κατοίκων της περιοχής προς τη

Θάλασσα προορίζεται κατ’ αρχήν για εμπορευματική χρήση, όπως και η ακτή μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, η προβλήτα μπροστά από τους Μύλους Αγ. Γεωργίου και η παρακείμενη τριγωνική προβλήτα.
Οι μέχρι τώρα χρήσεις τους- όπως διαβάζουμε στην Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (MASTER PLAN) ΟΛΠ Α.Ε. κεφάλαιο 6-153-θεωρούνται ξένες προς τη λειτουργία του ΟΛΠ και του προκαλούν λειτουργικά προβλήματα, ιδίως η ιχθυόσκαλα.
Σημειωτέον, ότι σήμερα η ζώνη αυτή είναι προσπελάσιμη από το κοινό και παρουσιάζει σαφώς εικόνα υποβάθμισης, θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και κινδύνων, (έλλειψη φωτισμού το βράδυ, ανοργάνωτη κυκλοφορία οχημάτων, κλπ.).συνεχίζει η περιγραφή της μελέτης.
Η μοναδική διέξοδος ενός ολόκληρου παραθαλάσσιου δήμου του δήμου Κερατσινίου στη θάλασσα θα κλείσει κι αυτή.Τα κέρδη της COSCO χρειάζονται αυτά τα λίγα τετραγωνικά ακτής και θάλασσας για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Κι αποχαιρέτα τον Πειραιά που χάνεις, έναν Πειραιά ανθρώπινο που παραχωρεί τη θέση του σε μια λιμενοβιομηχανική ζώνη απρόσωπη και ασύμβατη με την διαβίωση και την κατοικία''.