Latest News

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έξι οι υποψήφιοι – Τι θα γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου

 


Έξι είναι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μετά την αιφνιδιαστική επιδείνωσης της υγείας της Φώφης Γεννηματά που ...την οδήγησε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Οι έξι υποψήφιοι είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Χρηστίδης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τελευταίος αφού παριτήθηκε από εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η κίνησή του να θέσει υποψηφιότητα προκάλεσε τη δυσφορία της Φώφης Γεννηματά.

Όπως είναι λογικό, η κατάθεση των νέων υποψηφιοτήτων μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματα, δημιουργεί ασφυκτικό χρονικό περιθώριο για την συλλογή των υπογραφών που ορίζει το καταστατικό του κόμματος προκειμένου να είναι έγκυρες οι υποψηφιότητες. Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει αναμένεται να δώσει χρόνο μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου .

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για παράταση του χρόνου κατάθεσης υποψηφιοτήτων μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα νεότερα δεδομένα αναφέρουν ότι ο χρόνος κατάθεσης των υποψηφιοτήτων παρατείνεται μέχρι την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Στις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής συγκαταλέγεται η έντονη φημολογία των ημερών ότι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, εκεί αποδίδουν και την πρόθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας να παρατείνει πέραν της Κυριακής την προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών.

Μένει λοιπόν να δούμε να οι μνηστήρες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα είναι τελικώς έξι ή επτά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο και το Σαββατοκύριακο και να λάβει εξιτήριο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεχίσει την θεραπεία της από το σπίτι για την μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της.